Sosyal Medya

Güncel

PKK, CHPÂ’ye BaÄŸlanmak Ä°stiyor

Kurtuluş Tayiz, Gezi kalkışmasından beri HDP/PKK ile ittifak halinde yol alan CHP'nin lideri Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerini dış konjöktürle paralel ele almış.



KurtuluÅŸ Tayiz / AkÅŸam

PKK, ne zamandır CHP’yle ittifak yapmak istediÄŸini dile getiriyor. Kandil’den bu yönde yapılan açıklamalar neredeyse rutin bir hal almaya baÅŸladı. Son olarak da PKK’nın en üst yöneticilerinden Bese Hozat CHP ve ÖDP’yi, olası bir erken seçimde HDP’yle ittifak yapmaya çağırdı. CHP, Kandil’den gelen “seçim ittifakı” teklifine ÅŸu ana kadar açıktan olumlu bir yanıt veremedi; ancak bu, CHP ile HDP’nin zaten ittifak halinde davrandıkları gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmiyor. 7 Haziran seçimlerinden önce baÅŸlayan CHP-HDP-PKK ittifakı, 1 Kasım seçimlerinden sonra da devam etti.

Gezi kalkışması, farklı uçlardaki siyasi parti ve örgütlerin bir araya gelmesini sağlayan sürecin miladı sayılır. Gezi provokasyonunun en önemli hedefi, tüm ülkeyi Erdoğan karşıtı bir pozisyona çekmekti. Bu projeye AK Parti de dâhildi. Ne var ki Erdoğan, milleti kendi etrafında toplayarak partisini de kontrol etmeyi başardı.

 Fakat CHP, HDP, PKK, Gülen grubu ve sol örgütler, Gezi olaylarıyla baÅŸlayan dönemde açık-örtülü bir yakınlaÅŸma içine girdi. 17-25 Aralık’taki yargı darbesi giriÅŸimiyle tüm muhalif unsurlar aynı ayakkabı kutusunun içine hapsedildi. Muhalefet, Pensilvanya merkezli darbenin peÅŸine takıldı. PKK ve HDP ise Gezi ve 17-25 Aralık darbesini kullanarak ErdoÄŸan’ı dize getirmeye ve onu Ä°mralı ile “müzakere”ye zorladı. ErdoÄŸan’ın cumhurbaÅŸkanı seçilmesi üzerine ise DavutoÄŸlu hükümetini müzakerelere razı etmeye çalıştılar. ErdoÄŸan’ın müdahalesiyle bu oyun da bozulunca topyekûn terör seferberliÄŸi baÅŸlattılar. 

CHP, o gün bugündür aslında HDP/PKK ile ittifak halinde yol alıyor. “Rüşvet ve yolsuzluk” söylemleriyle ulusalcıları Paralel örgütün hizmetine sokan Kemal KılıçdaroÄŸlu; “BaÅŸkanlık tehlikesi” ve “diktatör ErdoÄŸan” söylemiyle de CHP tabanını, HDP’ye ve buradan da PKK’ya yanaÅŸtırmayı baÅŸardı. BaÅŸkanlık sistemi tartışmasının gündemin baÅŸ sıralarına yeniden oturmasıyla birlikte Kemal Bey, bu kez kendini kaybetmişçesine, “kansız olmaz” tehdidi savurdu.

Burada akla gelen soru ÅŸu: Kemal Bey nasıl kan dökecek? CHP teÅŸkilatlarını silahlandırarak daÄŸa mı çıkaracak? Ya da DHKP-C adlı örgütü mü harekete geçirecek? Yoksa hazır PKK kendisine bu kadar hevesle baÄŸlanma isteÄŸini belirtmiÅŸken, Kandil ile birlikte mi bu “kan dökme” iÅŸini yapacak? 

Velhasıl, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun görevi bırakma kararı üzerine Türkiye yeni bir döneme girdi. Dünya bu geliÅŸmeyi yakından izliyor ve Türkiye’nin girdiÄŸi bu yeni dönemi engellemek için sadece PKK’ya deÄŸil, CHP’ye de gerekli talimatlar verildi. Türkiye’nin Batı’dan bağımsız, özgür ve özgün olarak gerçekleÅŸtirmek istediÄŸi yeni anayasa yapım sürecini durdurmak için kan dökmeye hazırlanıyorlar. Bunun için PKK’ya uzun süredir hazırlık yaptırılıyor. Kandil, yeni bir ÅŸiddet dalgası için karar aldıklarını duyurdu. Ayrıca PKK kamplarında eÄŸitilen sol örgütler, terörü batıya doÄŸru yaymak için harekete geçti. Giresun’daki terör saldırısı bunun ilk iÅŸaretidir. Kemal KılıçdaroÄŸlu da “BaÅŸkanlık gelirse kan dökeriz” sözleriyle aslında partisini hızla bu gidiÅŸata alıştırmaya çalışıyor. BaÅŸkanlık sistemine geçiÅŸ kararını, kuÅŸkusuz milletin kendisi verecek. BaÅŸkanlık sistemi millete raÄŸmen hayata geçirilemeyeceÄŸi gibi milletin bu yöndeki kararını da kimse tehdit, terör ve ÅŸantajla engelleyemez.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.